Clos du Cèdre (gastronomisch)

Clos du Cèdre (gastronomisch)
10-12 Boulevard Maréchal Foch, 21200, Beaune

Een sfeervol restaurant met één Michelin ster in een karakteristiek 19e-eeuws huis.


In een typisch Bourgondisch huis uit 1876, midden in het centrum van Beaune, is restaurant Clos du Cèdre gevestigd. Het huis behoorde ooit toe aan een meester-wijnmaker. Gasten worden er ontvangen in een elegante zaal met houten lambriseringen, lijstwerk en antieke parketvloeren. Bij mooi weer kunnen ze ook eten op het prachtige terras, in een groene omgeving.

De jonge chef-kok Jordan Billan biedt een inventieve en smaakvolle keuken. Zijn trefwoorden zijn: delen, plezier en overdracht. Hij wil een emotionele herinnering creëren en vindt het belangrijk dat tafelgenoten zich niet alleen de smaken en de geuren van hun gerechten herinneren maar ook de emoties, de gesprekken en de intimiteit van dat moment.

Hij hecht ook aan traditie want dat is van belang om te weten waar men vandaan komt. Jordan Billan heeft er plezier in om traditionele recepten te herzien en zijn gasten opnieuw kennis te laten maken met vergeten producten. Zijn kaart weerspiegelt de rijke historie van de omgeving.

Op de uitgebreide wijnkaart, nemen de Bourgondische wijnen een prominente plaats in.

Clos du Cèdre ontving in 2022 de eerste Michelin ster. Het restaurant maakt deel uit van de Hostellerie Cèdre & Spa, een luxe hotel met vijf sterren.