Château de Tracy

Château de Tracy
Château, 58150, Tracy-sur-Loire

Wijnboerenlunch, gecombineerd met een rondleiding door de wijnmakerij en/of wijngaard van Château de Tracy plus een wijnproeverij.


Château de Tracy staat op een rots met uitzicht op de Loire. Dit wijnkasteel is sinds de 16e eeuw in bezit van dezelfde familie. Eén van hun wijngaarden, de Champs de Cris, werd volgens de archieven van het kasteel al in 1396 aangekocht.

Momenteel staat Juliette d’Assay aan het hoofd van dit familiebedrijf. Er worden enkel witte wijnen gemaakt van de Sauvignon druiven uit eigen wijngaarden. Deze wijnen, met de appellation Pouilly Fumé Contrôlée, worden in Frankrijk en in een dertigtal andere landen op de markt gebracht.

Het kasteel zelf is helaas niet te bezichtigen, maar de ernaast gelegen wijnmakerij wel. Het domein richt zich vooral op kwaliteitswijnen. De keuze voor het hogere segment leidt vaak tot een relatief lage opbrengst per hectare wat de prijzen van de flessen verklaart.

Sommelier en gastheer Thomas Welniak ontvangt bezoekers voor een rondleiding door het bedrijf en/of door de wijngaard in combinatie met een proeverij. De tarieven staan op de website van het kasteel. Nieuw in 2023 is de wandeling door de wijngaard aan de hand van een (Franstalige) app.

Aansluitend aan de rondleiding en de wijnproeverij is eventueel een eenvoudige, koude “wijnboerenlunch” mogelijk. Het is een privélunch waarbij brood met vleeswaren en kazen uit de streek worden opgediend. De wijnboerenlunch dient ruim van tevoren gereserveerd te worden.