Château Beauregard d’Égleny

Château Beauregard d’Égleny
Jean & Nelleke
6 Place du Marché, 89240, Égleny

Een idyllisch zomerkasteeltje met Gîte om – als God in Frankrijk – te genieten van culinaire verwennerij, het goede Franse leven en prachtige excursies.

Bijzonderheden: 

Uitsluitend gericht op Nederlandstalige gasten. Desgewenst met table d’hôtes, dinerservice en uw eigen dagprogramma op maat.


Wij zijn Jean & Nelleke. Jean wilde als kind al kasteelheer worden. Op kastelenjacht, in de 2CV, kwamen Jean en zijn jongste zoon dit idyllische zomerkasteeltje, gelegen aan het marktplein van Égleny, op het spoor. Drie maanden later waren we kasteelheer en kasteelvrouw. Nelleke is van oorsprong lerares basisonderwijs. Jean heeft als fiscaal-jurist en econoom een economische rechtspraktijk in Zuid-Limburg. Toch wilden we onze gezamenlijke wens vervullen om chambres d’hôtes te starten in de Bourgogne.

De twee poortgebouwen van Domaine du Château Beauregard zijn verbouwd. Maison Cocagne heeft met vier charmante gastenkamers en een aparte séjour voor de gezamenlijke gasten. Maison de la Porte Cochère is een vakantiewoning met vier slaapkamers, een séjour, een volledig geëquipeerde keuken en een overdekt eigen terras. Deze gîte is geschikt voor twee tot acht personen.

Jean kookt ontzettend graag en Nelleke maakt iedere keer een feestje van de gedekte tafels. In de sfeervolle eetsalon van het Château wordt ontbeten en gedineerd. De adellijke sfeer van weleer herleeft, mede met de oude serviezen die Nelleke verzamelt en gebruikt. Laat u verrassen door de culinaire talenten en het gastheerschap!

In het grote park achter het Château staan eeuwenoude bomen. Een groot terras nodigt uit om te genieten van de zon, een kopje koffie of thee dan wel een lekker gekoeld pilsje of een glaasje wijn uit de kelder. Sportieve gasten spelen jeu de boules op de piste de petanque. Tafeltennissen, darten of sjoelen kan in de recreatieruimte. De indoor wellness ruimte heeft een infrarood sauna en een grote Spa.

Gasten die langer blijven wordt een programma op maat geboden, waarbij ze zelf de intensiteit aangeven. Bijvoorbeeld golfen op een prachtige 18-holes golfbaan, tennissen, zwemmen, vissen bij een forellenkwekerij, of mountainbiken.

We organiseren autotrips naar de wijngaarden van de Chablis, de Auxerrois of de Sancerre, met onderweg een lunch bij een typisch Frans restaurant. Ook verzorgen we stadswandelingen door de middeleeuwse kern van Auxerre en bezoeken aan de eeuwenoude kastelen, al dan niet met een indrukwekkend historisch spektakel. Voor autosportliefhebbers is het circuit Magny-Cours te bezoeken.

Ieder verblijf op het Bourgondische Domaine du Château Beauregard staat garant voor genieten als ‘God in Frankrijk’. Of u alleen komt, samen met uw partner, in groepsverband of clubverband, we stellen voor u een onvergetelijk arrangement op maat samen.