Camping À l’Ombre du Château

Camping À l’Ombre du Château
Ton Vogelezang en Josien Pootjes

Rue des Breutilles 12, 21430, Ménessaire

Kleine, rustige camping, aan de rand van het dorpje. Middenin de Morvan, met veel wandel- en (e-bike) fietsmogelijkheden.

Bijzonderheden: 

6 plekken / 20 personenWij, Ton en Josien, hebben in 2010 een fermette gekocht, die inmiddels flink gerenoveerd is. In 2017 begonnen wij daar op 6300 m2 terrein een camping.

Wij zijn inmiddels aan het genieten van ons pensioen, na gewerkt te hebben als timmerman en leerkracht handvaardigheid / adviseur cultureel erfgoed. Ook hebben wij in Nederland een B&B gerund.

Het ontvangen van gasten vinden wij enorm gezellig. In het hoogseizoen organiseren wij zo nu en dan een muziekoptreden.

À l’ombre du Château is een kleine camping, aan de rand van het dorpje Ménessaire. Hij ligt middenin de Morvan, een regionaal natuurpark met vele merenen met veel wandel- en (e-bike) fietsmogelijkheden. 

Het is een ruime, rustige, ‘charme’ camping met een schitterend uitzicht op de beboste heuvels. Tegenover de camping ligt het Chateau Ménessaire, dat in juli bezocht kan worden. 

Rustzoekers en actieve kampeerders bezoeken de camping. Er is een cave en een terras, waar drankjes en hapjes besteld kunnen worden. We hebben iedere dag vers stokbrood en de mogelijkheid om op het terras, of in de cave, een drankje te doen of aan te schuiven bij een table d’hôte. 

Er is een sfeervolle binnenruimte met veel informatie over de Morvan en zijn toeristische mogelijkheden, o.a. de brocantemarktjes. Verder zijn er 2 wc’s en een ruime douche en buiten overdekte wasbakken om de afwas te doen. Een volleybalnet geeft de mogelijkheid om te badmintonnen, of te volleyballen.