Bouchard Aîné & Fils

Bouchard Aîné & Fils

4, boulevard Maréchal Foch, 21200, Beaune

Wijn ontdekken via het parcours van de vijf zintuigen. Een aanrader!


In een smaakvol 18e-eeuws herenhuis in Beaune, ooit eigendom van de adviseur van de koning, verwelkomt Bouchard Aîné & Fils gasten voor een ontdekking van hun wijnen met alle zintuigen: zien, ruiken, proeven, voelen en horen.

Een bezoek aan dit wijnhuis is een aanrader voor iedereen die benieuwd is hoe een wijnetiket te lezen, hoe de kleur van een wijn te beoordelen, welke geuren horen bij welke fase van de wijn, hoe een vette wijn smaakt, hoe het gevoel van de wijn in de mond te benoemen…

Bouchard Aîné & Fils heeft in 1998 een uniek en interactief Parcours van de Vijf Zintuigen uitgezet; de uitleg (Engelstalig) van de gastheer of gastvrouw sluit aan bij de indrukken, vragen en kennis van de bezoekers. De verkenning gebeurt aan de hand van de uitstekende wijnen die het huis al eeuwenlang maakt.

De eerste Bouchard die zich in de wijnhandel begaf (in 1750) was eigenlijk lakenhandelaar. Bij het inkopen van zijn handelswaar nam hij wijn uit de regio mee. Al snel werd duidelijk dat de export van wijn lucratiever was dan de import van laken.

De familie legde zich toe op de wijnhandel. Verschillende takken van de familie zijn daarin elk, onder de naam Bouchard, hun eigen weg gegaan. Bouchard Aîné & Fils onderscheidt zich door het verticale papieren lint langs de hals van de fles.

Hoewel het wijnhuis zelf ook eigen wijngaarden heeft, worden de meeste druiven gekocht van de boeren uit de omgeving. Bouchard Aîné & Fils is nauw betrokken bij de bedrijfsvoering in die wijngaarden zodat de wijnboeren op de juiste momenten de juiste stappen nemen om uiteindelijk druiven van de allerbeste kwaliteit te kunnen oogsten.

Het Parcours van de Vijf Zintuigen is in verschillende varianten te boeken: Ontdekking, Herinnering, Duo, Wijn en Chocolade, of Confidentieel. Ze worden allemaal afgesloten met het proeven van een Grand Cru wijn. Zie voor actuele openingstijden en toegangsprijzen de website. Reserveren wordt ten sterkste aangeraden en is voor sommige varianten vereist. Dat kan via de website van het wijnhuis.