Aux Terrasses (gastronomisch)

Aux Terrasses (gastronomisch)
18, Avenue du 23 Janvier, 71700, Tournus

Eén Michelin ster voor de kwaliteit van de keuken en een groene ster van Michelin voor duurzame gastronomie.


Aux Terrasses, in het centrum van Tournus, is het sterrenrestaurant van Jean-Michel en Amandine Carrette. Jean-Michel nam het restaurant over van zijn ouders, Michel en Henriëtte Carrette, na eerst een aantal jaren te hebben gewerkt in andere gerenommeerde restaurants.

Vader Michel haalde de Michelin-ster in 1999. Jean-Michel wist daar in 2020 een groene ster aan toe te voegen. Dat is een onderscheiding van Michelin voor restaurants die hun verantwoordelijkheid nemen ten aanzien van duurzaamheid. Het gaat bijvoorbeeld om de producten die ze gebruiken, de aandacht voor biodiversiteit en het voorkomen van voedselverspilling.

De keuken van Jean-Michel is verankerd in de streek, maar staat tegelijkertijd open voor invloeden uit de hele wereld. Hij verrast door inventiviteit en karakter. Gasten proeven er zowel vertrouwde als exotische smaken. De gerechten zijn eenvoudig, doch niet simplistisch. Ze worden geserveerd met bijzondere wijnen uit de Bourgogne en andere streken.

Voor de gedurfde en duurzame gerechten van Jean-Michel, creëerde Amandine een eetzaal met een elegante, sobere en rustige uitstraling. Ze gebruikte vooral hout, stenen en metalen; nobele, ruwe materialen die harmonieus met elkaar samengaan. Amandine Carrette wilde hiermee dicht bij de natuur blijven en teruggaan naar de essentie.

Behalve een gastronomisch restaurant, biedt Aux Terrasses ook een hotel, een boetiek en een wijnkelder.