Aux Berges de Thil (bistronomisch)

Aux Berges de Thil (bistronomisch)
Le Bourg, 71190, Thil-sur-Arroux

Steekt met lovende reviews uit boven de andere restaurants in de omgeving.


Émeline en Mathieu Fontaine krijgen met hun restaurant Aux Berges de Thil, op het dorpspleintje van Thil-sur-Arroux, zeer lovende reviews op internet. Daarmee steken ze uit boven de andere restaurants in hun omgeving. Dankzij Aux Berges de Thil prijkt er vlak voor het dorp zelfs een bord “Village Gourmand” (fijnproeversdorp) langs de weg.

Nadat chef-kok Mathieu Fontaine zijn opleiding had afgerond en een aantal jaren ervaring had opgedaan in restaurants in Frankrijk en Engeland, was het stel toe aan een eigen restaurant. 

In Thil-sur-Arroux, in het zuiden van de Morvan, vonden ze in 2018 een geschikte plek. Ze stuitten er op een voormalige smederij die al enkele tientallen jaren in gebruik was als restaurant en in vroegere tijden ook had gediend als kruidenierswinkel en dorpskantine.

De keuken van Aux Berges de Thil bestaat voornamelijk uit lokale producten en gerechten, maar soms komt er ook weleens wat anders op de kaart. Specialiteit van het huis is de sorbet vigneron: een dessert bestaande uit cassisijs, rood fruit, Crème de Cassis en Marc de Bourgogne.

Behalve binnen kan er, bij goed weer, ook op het terras aan de achterzijde worden gegeten. Naast de eetzaal is een klein winkeltje ingericht waar enkele lokale producten worden verkocht.

Het restaurant is in de winterperiode (eind november tot begin maart) gesloten.