Auberge de la Chaloire (Nederlandstalig)

Auberge de la Chaloire (Nederlandstalig)
Lidewij & Stan van den Brûle-Bogaartz
4, Le Bourg, 71400, La Petite Verrière

Voor de Nederlandse eigenaren is koken al 25 jaar hun werk en hun hobby. Ze draaien hun hand niet om voor specifieke diëten en wensen, mits tijdig gemeld. 


In een gastvrije, comfortabele, typisch Bourgondische ambiance verzorgen de Nederlandse Lidewij en Stan van de Brûle-Bogaartz lunches en diners voor hun gasten. Koken is niet alleen hun werk, maar ook hun hobby. En dat al 25 jaar lang!

Ze serveren originele, creatieve, verfijnde gerechten. Daarbij hechten ze aan een mooie presentatie. De toppers van hun menukaart zijn de door henzelf gerookte zalm, hun “wereldberoemde” mosterdsoep, en nougat glacé met cranberries.

Verder hebben ze enkele vegetarische topgerechten. De kok kook graag vegetarisch of veganistisch voor gasten. Ook met diëten en voedselallergieën kan rekening worden gehouden. In alle gevallen geldt dat dit tijdig, bij de reservering, doorgegeven dient te worden.

Lidewij en Stan van de Brûle-Bogaartz maken alles zelf van verse ingrediënten. Hun keuken is geïnspireerd op nationale en internationale, bekende en minder bekende keukens. Gerechten van topchefs worden geïnterpreteerd en krijgen een persoonlijke touch. Dat leidt tot een verrassend resultaat! De uitgebreide, internationale wijnkaart voegt daar nog een dimensie aan toe.

Kinderen worden in Auberge de la Chaloire net zo verwend als de volwassenen: voor hen is er een eigen kinderkeuze menu! Kinderstoelen en speelgoed zijn beschikbaar.

De kaart van het restaurant wisselt meerdere keren per jaar, al naar gelang de seizoenen (zie de website van Auberge de la Chaloire). Lunchen kan vanaf € 24,50 en dineren vanaf € 30,50. Een kindermenu kost € 19. (Prijzen juni 2022).

De keuken van de Nederlanders is in het hoogseizoen zeven dagen per week open voor het diner. Daarbuiten is hij op maandagen en dinsdagen gesloten. Vooraf reserveren is nodig. Dat kan tot 24 uur van tevoren.

Behalve een restaurant hebben de Nederlanders ook chambres d’hôtes. U kunt er dus blijven overnachten.