Au bois du Haut Folin

Au bois du Haut Folin
Liena en Sven Deruyter
Lieu-dit Chanson, 71990, Saint-Prix

Een vakantie op eigen ritme voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Waar ieder seizoen zijn troeven kent en eenvoud luxe wordt.

Bijzonderheden: 

Verhuur per nacht, huisdieren welkom.
Label Valeur Parc du Morvan.


Van het vlakke Vlaanderen naar het glooiende Bourgondië. 

Op de berg Le Haut Folin, aan de rand van het bos vonden we er in 2018 onze plek en bouwen we sindsdien aan het verhaal van Au bois du Haut Folin. 

Dat bestaat vandaag uit twee verblijfsmogelijkheden en een weelderige fruittuin gelegen in Saint-Prix in het zuiden van het Regionaal natuurprak de Morvan.

We heten er u van harte welkom!

Liena en Sven

Onze twee verblijfsmogelijkheden bevinden zich in elk een verschillend gehucht waardoor iedere gast zijn eigen vakantie kan beleven. Wij bieden een contactloos verblijf aan maar staan zeker ook open voor ontmoeting.

Chalet
Ons Chalet, is een ideale verblijfsplek voor 2 personen. De leefruimte met eenvoudig uitgeruste keuken, tweepersoonsbed op de eerste verdieping en badkamer met douche, toilet en lavabo. Het zetelbed in de leefruimte maakt het mogelijk om er maximum met vier te verblijven. Het uitgerust terras met panoramisch uitzicht op de natuurlijke omgeving geven je het gevoel van vrijheid en ruimte.

Cabane
De Cabane is een rustieke verblijfsplek op de flank van de Haut Folin. Het is een ideale uitvalsbasis om het natuurgebied verder te verkennen of de geschikte overnachtingsplek tijdens uw wandel-of fietstocht doorheen de Morvan. Een ingericht tweepersoonsverblijf op een privéterrein zorgt ervoor dat je kan genieten in alle rust. Men kan ervoor kiezen om een eigen tent op het terrein bij te plaatsen zodat een verblijf van max. 5 personen mogelijk is. Het terras, de picknicktafel, vuurschaal en aanwezige bomen zorgen voor een aangename buitenbeleving.

Fruittuin
Jardin Au bois du Haut Folin is een weelderige tuin vol lekkers. Vijftig fruitbomen, een halve kilometer kleinfruit en een variatie aan notenbomen staan er stevig met hun voeten in de grond. De moestuin krijgt ieder jaar zijn update om ons van gezonde en verse producten te voorzien. De geiten, de bijen en de kippen brengen niet alleen sfeer maar hebben elk hun taak binnen het geheel. En met een verscheidenheid aan bloemen en struiken proberen we de bloeiboog zo breed mogelijk te maken en de biodiversiteit een boost te geven. De producten van de tuin zorgen ervoor dat we picknicken kunnen aanbieden en zomers kunnen opfleuren met onze eigen sorbetijsjes. Zin om mee te genieten? Kom gewoon eens langs om te plukken en te proeven. En vanaf mei zijn we ook wekelijks op de lokale markt in Saint-Prix te vinden. Tot dan!