Wijnbeurs – Franse wijnen

Wijnbeurs – Franse wijnen

Salon des Vins de France
350, Chemin de la Verchère, 71850, Charnay-lès-Mâcon
Bekijk in Google Maps

Drie dagen achtereen meer dan 70 producenten van wijnen en streekproducten, en meer dan 140 Cru’s uit heel Frankrijk om te proeven en te kopen.


De Salon des Vins de France, in het zuiden van Bourgondië, is bedoeld om het publiek de Franse wijnen te laten ontdekken; met name uit streken waarvan men normaliter minder gelegenheid heeft om de wijnen te proeven.

Kwaliteit staat voorop. De aanwezige producenten werden erkend door wijngidsen en beloond in wedstrijden. Ze hebben prestigieuze wijnen meegenomen naar Charnay-lès-Mâcon, maar ook minder bekende wijnen die bijzonder interessant zijn.

De beurs belicht de diversiteit en bijzonderheden van de druivensoorten, de wijngebieden en de wijnbouwers. In hun streven naar diversiteit, hebben de organisatoren geprobeerd om te voorkomen dat er meerdere exposanten van wijnen met eenzelfde appellation aanwezig zijn.

Elke bezoeker koopt bij de ingang een wijnglas waarmee, met mate, kan worden geproefd van de aangeboden wijnen. Ter plekke kunnen de wijnen ook, per fles of in grotere hoeveelheden, worden gekocht. Studenten van het Wijnlyceum van Mâcon-Davayé helpen desgewenst mee om de aankopen naar de auto te brengen.

Behalve de Franse producenten, zijn ook collega’s uitgenodigd uit het Duitse Brackenheim, de zusterstad van Charnay-lès-Mâcon. Verder kan men tijdens de beurs een hapje eten en worden er allerlei lekkernijen aangeboden.

De entreeprijs bedraagt € 5 per persoon. Een wijnglas om te kunnen proeven, is inbegrepen.

De wijnbeurs is geopend op:

  • Vrijdag 8 maart van 14.30 tot 19.00 uur
  • Zaterdag 9 maart van 10.00 tot 19.00 uur
  • Zondag 10 maart van 10.00 tot 18.00 uur