Vinées Tonnerroises

Vinées Tonnerroises

Place Marguerite de Bourgogne, 89700, Tonnerre
Bekijk in Google Maps

Ontdek op 30 en 31 maart de appellations uit de Grand Auxerrois en andere Bourgondische wijnstreken.


Ruim 60 exposanten, in totaal 27 appellations uit Bourgondië, doen dit Paasweekend mee aan de jaarlijkse Vinées Tonnerroises.

Het is een indrukwekkende lijst met wijnhuizen uit de bekende wijndorpjes van de Yonne - zoals Tonnerre, Epineuil, Chablis, Irancy, Fleurie, Vézelay - waar witte en rode wijnen worden gemaakt.

De lijst wordt aangevuld met de huizen die crémant de Bourgogne maken, wijnhuizen uit andere delen van Bourgondië, en producenten van ratafia, campagne, bier en gedestilleerde dranken.

De naam van het evenement verwijst naar wijnen, maar het is veel meer dan een wijnproeverij. Bezoekers kunnen ook genieten van gougères (kaassoesjes), allerlei soorten kaas, honing, jam, biscuits en slakken.

Verder is er volop animatie met muziek en amusement. Op het plein voor het Hôtel-Dieu is een mini-boerderij ingericht. Een bezoek aan de Vinees Tonnerroisses is ook een mooie gelegenheid om Tonnerre met zijn mysterieuze Fosse Dionne te verkennen

De Vinees Tonnerroises worden gehouden op 30 en 31 maart van 10.00 tot 19.00 uur. Ze vinden plaats in en rond het Hôtel Dieu, het hospitaalgebouw uit de 13e eeuw. De entreeprijs is € 2. Bij aankoop van een glas (€ 6) kunnen bezoekers onbeperkt proeven van de wijnen.