Lente van de Cru Viré-Clessé

Lente van de Cru Viré-Clessé

71260, Viré en Clessé
Bekijk in Google Maps

Vier op 20 en 21 april de lente in de wijndorpjes Viré en Clessé.


Sinds 1999 vieren de wijndorpen Viré en Clessé, in het zuiden van Bourgondië, in het derde weekend van april gezamenlijk de lente. In dat jaar werd officieel de appellation Viré-Clessé toegekend.

Ruim 20 wijnkelders en wijnhuizen zijn op 20 en 21 april open om het publiek de subtiliteiten van de Viré-Clessé te laten ontdekken. Samen bieden ze meer dan 130 verschillende wijnen aan. Die hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn allemaal gemaakt van Chardonnay druiven.

Twee treintjes rijden de hele dag op en neer tussen de dorpen als shuttle voor de bezoekers. Met een olfactief parcours en workshops Proeven, kan iedereen de zintuigen oefenen. Op diverse plaatsen zijn hapjes te koop. Muziekgroepen gaan van de ene wijnkelder naar de andere om hun muzieknoten te koppelen aan de citrusnoten van de wijnen.

De wijnkelders zijn op beide dagen open van 10.00 tot 19.00 uur. Een gegraveerd glas, om de wijnen te kunnen proeven, kost € 15 inclusief een houder voor het glas. Het olfactief parcours, de workshops en de ritjes met de treintjes zijn eveneens bij die prijs inbegrepen.

Foto's:  © CRASH RECORD - Emmanuelle CHIGNIER