Herfstfeest Morvan

Herfstfeest Morvan

Maison du Parc (Parkhuis)
58230, Saint-Brisson
Bekijk in Google Maps

Een twee dagen durend herfstfeest met veel vers fruit en andere streekproducten uit de Morvan. 


Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober wordt, rond het Parkhuis in Saint-Brisson, het Herfstfeest van het Regionaal Natuurpark De Morvan gevierd.

Tientallen producenten, ambachtslieden en verenigingen zijn aanwezig voor de boerenmarkt “Smaken van de herfst” alsmede de thema-exposities “Paddenstoelen uit de Morvan” en “Fruit uit de Morvan”. Verder zijn er activiteiten, demonstraties en andere tentoonstellingen.

Ook is te zien hoe de mensen uit de omgeving hier hun appels, peren en kweeperen laten persen tot sap. Nog verser kunt u de vruchtensappen nergens proeven. Overigens rijdt deze mobiele persmachine in de herfst gedurende twee maanden door de Morvan zodat de bewoners hun fruit vlakbij huis kunnen laten persen.

Het is mogelijk om ter plekke te lunchen, bijvoorbeeld bij de mini-ferme van de Morvan, de Cuisine Nomade, de viskwekerijen van de Morvan, het Atelier des Saveurs, Qikarabi en de Bistrot du Parc.

Behalve boerderijproducten zijn er op beide dagen ook kunstnijverheidsproducten uit de omgeving te koop. Het tijdschrift Vents de Morvan houdt een foto-exposite. Uiteraard presenteert ook het Regionaal Natuurpark van de Morvan zichzelf.

Het Verzetsmuseum is tegen gereduceerd tarief toegankelijk. Het Museum Mensen en Landschappen van de Morvan opent z’n deuren gratis voor het publiek.

Zaterdag 30 september van 14.00 tot 18.00 uur
Zondag 1 oktober van 10.00 tot 18.00 uur
De toegang tot het herfstfeest is gratis.