Faites de la N7

Faites de la N7

Avenue de Paris, 58320, Pougues-les-Eaux
Bekijk in Google Maps

Elke twee jaar herleven in Pougues-les-Eaux de tijden waarin de N7 de belangrijkste vakantieroute van Frankrijk was.


Faites de la N7 brengt elke twee jaar zo’n 500 oude auto’s bijeen. Ze moeten minimaal 30 jaar zijn om mee te mogen doen. De dag start met rally’s in de omgeving van Pougues-les-Eaux of vanuit Neuvy-sur-Loire in het noorden dan wel Chantenay-Saint-Imbert in het zuiden. Tussen 11.00 en 11.45 uur komen ze allemaal aan in Pougues-les-Eaux waar ze zich verzamelen op de Avenue de Paris.

De Nationale 7, de “Route Bleue” was na de Tweede Wereldoorlog de belangrijkste vakantieroute van Frankrijk. Hij was 996 kilometer lang, startte bij de Notre Dame in Parijs, en eindigde in Menton aan de Côte-d’Azur. In de Nièvre kwam hij door Neuvy-sur-Loire, Cosne-sur-Loire, La-Charité-sur-Loire, Nevers, Magny-Cours en Tresnay.

De vereniging J’aimes Pougues organiseert dit jaar voor de zesde keer het evenement “Faites de la N7” ter ere van deze bekende Route Nationale. Behalve op heel veel oude auto’s, kan het publiek ook rekenen op vertier met muziek en, voor de kinderen, spelletjes. Er staan kramen met retro kleding en accessoires en met typische producten uit de omgeving van de N7.