Chalon dans la Rue

Chalon dans la Rue

71100, Chalon-sur-Saône
Bekijk in Google Maps

Vier dagen achtereen een groot straatfestival met 180 gezelschappen in het centrum van Chalon-sur-Saône.


Maar liefst 180 gezelschappen zorgen vier dagen achtereen voor een vol en zeer divers programma aan straatactiviteiten in de binnenstad van Chalon-sur-Saône.

Het is een mix van oudere en jongere gezelschappen, straatkunst en digitale kunst, live entertainment en optredens. Het publiek kan rekenen op digitale kunst, circus, clowns, vertellingen, dans, mime, straatmuziek, straattheater, marionetten, en spektakelshows.

Sommige creaties stellen belangrijke maatschappelijke vraagstukken en taboes aan de orde. Andere volgen klassiekere paden. Gedurende het festival ontstaan nieuwe dialoogvormen tussen kunstenaars, de stad, werken en publiek.

Chalon dans la Rue start op woensdagavond met een spektakel langs de oever van de Saône. Het gezelschap Ilotopie opent het festival met een poëtische en aquatische drift van een ontredderde samenleving die wordt voortgestuwd door de kracht van de stroming. Op donderdag- en vrijdagavond is er een acrobatisch ballet van CirkVOST op het Place du Collège. De afsluiting op zaterdagavond is door Tout en Vrac met een optreden, gevolgd door een pyrotechnisch concert. Verder gebeurt er gedurende het gehele festival van alles in de straten en op de pleinen van de binnenstad.

Een overzicht van de gezelschappen, de tijden en locaties waarop ze te zien zijn, staat op de website van Chalon dans la Rue. Bijna 90% van alle voorstellingen is gratis. Voor de andere bedragen de toegangsprijzen € 3 of € 6 per persoon. Kaartjes kunnen hier online worden gekocht.

Aftermovie Chalon dans la rue 2023
Aftermovie Chalon dans la rue 2023