Loiseau des Sens (bistronomisch)

Loiseau des Sens (bistronomisch)

4 Avenue de la Gare, 21210, Saulieu
Bekijk in Google Maps

"De eenvoud van smaak” is het motto van deze bistro die deel uitmaakt van de prestigieuze groep van Loiseau.


Het beroemdste restaurant van Bourgondië is waarschijnlijk La Côte d’Or van de legendarische topkok Bernard Loiseau. Wie over de Route Nationale door Saulieu rijdt, kan de gele façade haast niet over het hoofd zien. 

Veel minder bekend is de bistro Loiseau des Sens aan de achterkant van het complex. Die is gevestigd op de eerste etage van de moderne spa Villa Loiseau des Sens. Dit strakke houten gebouw, gemaakt van eikenhout en Douglas hout uit de Morvan, is harmonieus geïntegreerd in de weelderige hoteltuin. Het is volledig gewijd aan het behagen van de vijf zintuigen.

Het interieur van de bistro, waarin ook veel hout is verwerkt, straalt de rust uit die past bij een spa. De vijf opmerkelijke muurdecoraties zijn fragmenten van vijf middeleeuwse wandkleden van de “Dame à la Licorne” (de dame en de eenhoorn) die worden geëxposeerd in het Musée de Cluny in Parijs. Elk van afbeeldingen verwijst naar één van de zintuigen. Het enorme balkon is ’s zomers in gebruik als terras van de bistro.

Bistro Loiseau des Sens verwelkomt ook gasten die geen gebruik willen maken van de spa. De sfeer is er informeler en de maaltijden zijn er eenvoudiger dan in La Côte d’Or. Motto van de bistro is “de eenvoud van smaak”. De gerechten zijn inderdaad zeer smaakvol. Qua prijs zijn ze toegankelijk voor een brede groep. Er wordt gekookt met verse lokale en overwegend biologische producten. Daarmee is de keuken, trouw aan de waarden van Bernard Loiseau, verankerd in de omgeving. De wijnen zijn geselecteerd door de sommelier van de groep. Die werd in 2019 uitgeroepen tot de beste sommelier van Frankrijk.

Zie voor exacte openingstijden en menu’s de website van het restaurant.