27 maart 2022

Twee nieuwe Michelin sterren in Bourgondië

Eind maart maakte Michelin de nieuwe sterren voor Frankrijk bekend. Het zijn wereldwijd de hoogste onderscheidingen die chef-koks kunnen halen. Dit jaar waren er voor Bourgondië twee nieuwe sterren, namelijk voor Restaurant Hostellerie Cèdre & Spa in Beaune en voor restaurant Origine in Dijon.

Over Origine schrijft Michelin het volgende: de Japanse chef Tomofumi Uchimura, voorheen tweede chef bij Maison Lameloise in Chagny (drie Michelin sterren) heeft zich net als veel vakgenoten geïnstalleerd in Frankrijk. Hij maakt indruk door zijn beheersing van de Franse keuken. Deze liefhebber van Bourgondië weet met elegantie de producten uit de streek te laten schitteren: escargots de Vernot, rode forel uit Veuxhalles-sur-Aube, en Charolais rund. Hij legt zichzelf daarbij geen beperkingen op zolang de kwaliteit maar goed is. In het restaurant ontvangt zijn vrouw Seiko de gasten op elegante en professionele wijze in een moderne sfeer.

Over Restaurant Hostellerie Cèdre & Spa meldt Michelin dat het is gevestigd in een elegant, weelderig wijnbouwershuis. Het is een plek met cachet. ’s Zomers worden er ook enkele tafels in de tuin gedekt. Dit is een perfecte ambiance om te genieten van de keuken van de jonge chef Jordan Billan die gloedvol de leiding heeft overgenomen van zijn voorganger. Hij geeft blijk van finesse. Zijn keuken is eigentijds en tegelijk verankerd in de Franse traditie: langoustine, gribiche saus, kappertje; gevogelte, romige broccoli, quinoa en radijs, saus met mosterd en honing… Op dit adres kan men eveneens overnachten in klassieke, elegante kamers.

Klik hier voor meer informatie over de Michelin sterrenrestaurants.