Maison du Capitaine

Maison du Capitaine

Cobie Lagerburg
1, rue du Parc, Solle, 21320, COMMARIN
Bekijk in Google Maps

Groot vrijstaand huis in het hart van de Bourgogne, vlakbij het Panthiermeer. Makkelijk te bereiken. Ideaal voor families (met kinderen) en/of groepen van vrienden.


Wij werken al sinds lange tijd in het toerisme. Na jarenlang een hotelschip te hebben gerund, doen we het nu wat rustiger aan. We ontvangen graag gasten. Verder vinden we het fijn om onze ervaring van ons leven in Frankrijk te delen, goede adressen te delen en informatie te geven over leuke activiteiten die worden aangeboden in de directe omgeving.

Een groot, vrijstaand huis met 5 slaapkamers in het hart van de Bourgogne, vlakbij het Panthiermeer (400 m). Makkelijk te bereiken, de autoroutes A6 en A38 op 10 minuten afstand. Ideaal voor families (met kinderen) en/of groepen van vrienden.

Ons vrijstaand huis in het hart van de Bourgogne staat dichtbij het Panthiermeer en het Kanaal van Bourgogne, in een klein dorpje behorende bij de gemeente van Commarin.

De kleurrijke, ommuurde tuin met prachtige verschillende soorten rozen struiken is uitgerust met een tuinsalon en twee grote picknick tafels, ook een voor de kleintjes, en een barbecue. Parasols en een grote acaciaboom zorgen voor schaduw indien nodig. Er is een prachtig uitzicht over de Auxois heuvels.

We hebben het hele huis gerestaureerd zonder afbreuk te doen aan originele Bourgondische stijl met de authentieke stenen vloer, het Franse plafond, en de eikenhouten trap. Vijf slaapkamers waarvan twee met een aansluitende ruimte met wc en wastafel, twee kamers met een wastafel en een kamer met een badkamer er tegenover. Drie badkamers. Twee salonruimtes waarvan één als TV kamer is ingericht. Een speelkamer met pingpongtafel maakt iedereen blij.

Er is een bakker, een bar en een restaurant op 900 m, een supermarkt op 4 km, medische hulp op 7 km.

In de zomer is zwemmen mogelijk in het Panthier meer, wandelen, vogels bekijken, of een zeilbootje huren. Ook is het mooi wandelen langs het kanaal en veilig fietsen op de groene fietsroute, 210 km, langs het kanaal, met Dijon op je route.

Het imposante kasteel van ons dorp Commarin is te bezoeken en is in dezelfde familie sinds eeuwen. Het dorpje Chateauneuf-en-Auxois, hoog op de heuvel, is uitgeroepen tot een van de mooiste dorpjes van Frankrijk.