Le repos Coquelicot

Le repos Coquelicot

Luc en AnneMarie De Decker
15 rue des Maraîchers, 89660, Montillot
Bekijk in Google Maps

Ideaal voor wandelaars, fietsers en motorrijders. Voor wie van stilte en ongerepte natuur houdt. Perfect als tussenstop bij reizen naar het zuiden. Een bijzondere plek voor meditatie.


Sinds 2012 hebben wij ons hart verloren aan Vézelay. Verhuizen naar hier (in 2014) was voor ons een totale ommekeer in ons leven, maar ten goede. We houden allebei van de stilte, van dit huis en van de omgeving. Daarbij houden we van mensen en ontvangen we graag onze gasten in dit bijzondere huis.

Voor onszelf is meditatie belangrijk, en we hebben nu geleerd om met de seizoenen te leven. Het is fijn om af en toe weer naar BelgIë te reizen voor de familie, maar we voelen ons toch meer thuis hier.

Ideaal voor wandelaars, fietsers en motorrijders. Voor mensen die van stilte houden en van pure ongerepte natuur. We zijn ook perfect gelegen als tussenstop voor mensen die naar het zuiden reizen. Vézelay is ook een bijzondere plek voor mensen die van meditatie houden.

Op amper 7 km van Vézelay, in het hart van Bourgondië-Frankrijk, ligt het dorpje Montillot.

Ons huis behoort tot het historisch erfgoed van Vézelay. De verbouwingen zijn dan ook onder strikte voorwaarden verlopen. Volgens de overlevering zou dit huis ooit aan de tempeliers behoord hebben en was het voor hen een ontmoetingsplaats.

Bijzonder detail: achter ons huis loopt de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Je kan van hieruit een stukje van deze wandelweg lopen tot in Vézelay!

In deze oase van rust hebben we drie gezellige kamers ter beschikking met modern comfort en ‘s morgens verwennen we je graag met een uitgebreid, verzorgd ontbijt.

Als je van plan bent de streek te verkennen, helpen we je graag verder zodat je optimaal kan genieten van deze historische plaats met zijn wereldberoemde basiliek, de vele kleine dorpjes, de heerlijke wijnen en de ongerepte natuur.

Wij spreken Nederlands, Frans en Engels.