Vierde weekend Internationaal Operafestival

Vierde weekend Internationaal Operafestival

2 Rue de l’Hôtel Dieu, 21200, Beaune
Bekijk in Google Maps

Een bijzondere zomeravond in Bourgondië: genieten van barokke en romantische operamuziek in een sfeervolle ambiance. Vierde in een reeks van vier festivalweekenden.


Van 5 tot en met 28 juli wordt in Beaune voor de 42e keer het internationale operafestival gehouden. Op sfeervolle locaties in Beaune, zoals de Notre-Dame basiliek en het Hospice, worden meesterwerken uit het barokke en romantische repertoire vertolkt.

Het festival heeft een belangrijke plaats in de operawereld ingenomen. Het is uitgegroeid tot een niet te missen evenement voor de liefhebbers van barokke en romantische operamuziek.

Het programma voor het vierde weekend is als volgt:

Vrijdag 26 juli om 21.00 uur
Concert Coronation Anthems: geschreven door Händel voor de kroning van George II om de macht van de Engelse kroon te versterken. De repetities trokken destijds een ongekend groot publiek.
Door Le Concert Spirituel onder leiding van Hervé Niquet.
Notre-Dame basiliek, Place du Général Leclerc.
Toegangskaarten: € 12 tot 105 .

Zaterdag 27 juli om 21.00 uur
Opera Rinaldo: het eerste Italiaanse lyrische drama dat Händel voor een Londens podium componeerde. Hiermee begon zijn succes in de Engelse opera.
Door Les Accents onder leiding van Thibault Noally.
Binnenplaats Hospices de Beaune, 2 Rue de l’Hôtel Dieu.
Toegangskaarten: € 12 tot € 140.

Zondag 28 juli om 21.00 uur
Recital een superster castraat: aria’s van Händel, Scarlatti, Gasparini, Pollarolo… Portret van Antonio Bernacchi, één van de beroemdste castraten van de 18e eeuw die samenwerkte met grote componisten.
Door Les Accents, met contratenor Carlo Vistoli, onder muzikale leiding van Thibault Noally.
Notre-Dame basiliek, Place du Général Leclerc
Toegangskaarten: € 12 tot 105.

De toegangskaarten kunnen worden gereserveerd via de website van het festival. Het is mogelijk om voorafgaand aan de concerten in te schrijven voor een diner, bereid door een gerenommeerde chef-kok (€ 200 per persoon).

Foto: ©Festival International Opéra Baroque & Romantique Beaune