Fête du Tour 2024

Fête du Tour 2024

21700, Nuits-Saint-Georges
Bekijk in Google Maps

Fiets zelf, vooruitlopend op de 7e etappe van de Tour de France, van Nuits-Saint-Georges naar Gevrey-Chambertin.


Op 5 juli wordt in de Tour de France een tijdrit gehouden van Nuits-Saint-Georges naar Gevrey-Chambertin.

Wie wil kan op 26 mei, in eigen tempo, een deel van het parcours uittesten. De route blijft open voor overig verkeer, maar de organisatie zorgt dat er veilig kan worden gefietst. Ook worden er wegwijzers geplaatst.

Naast dit parcours van 23 kilometer voor ervaren fietsers, kan men ook de Voie de Vignes rijden. Deze route door de wijngaarden is geschikt voor alle leeftijden en voert in 11 kilometer van Nuits-Saint-Georges naar Gevrey-Chambertin.

De tijden zijn als volgt:

  • 8.30 tot 9.30 uur: ontvangst in Nuits-Saint-Georges.
  • 9.00 tot 11.00 uur: vertrek uit Nuits-Saint-Georges vanaf de kruising van de Rue Caumon Bréon en de Rue Charmottes.
  • Tot 13.00 uur: aankomst in Gevrey-Chambertin, op de Place des Marronniers waar op 5 juli ook de renners van de Tour de France finishen.

Deelnemers krijgen een T-shirt van het evenement. Aangeraden wordt om zelf een fietshelm en voldoende water voor onderweg mee te nemen. Na afloop van de rit kan men eventueel op de weekmarkt in Gevrey-Chambertin iets te eten kopen.

Deelname aan het Fête du Tour 2024 is gratis. Inschrijven, zowel voor het parcours van 23 kilometer als voor de route van 11 kilometer, kan hier.

Op meerdere plaatsen in Bourgondië waar de Tour de France deze zomer doorheen komt, vinden op 25 en 26 mei lokale fietsevenementen plaats onder de vlag van het Fête du Tour (feest van de Tour).