Château Perché

Château Perché

58190, Bazoches
Bekijk in Google Maps

Château de Bazoches verandert in Château Perché. Vier dagen lang ontvangt het kasteel 6.500 bezoekers voor een festival dat de zintuigen moet ontwaken.


Van 6 tot en met 9 juli is er een groot muziekfestival bij het Kasteel van Bazoches: Château Perché. Het wordt jaarlijks bij een kasteel in het midden van Frankrijk gehouden en is bedoeld om de zintuigen te ontwaken.

Een interactief programma brengt lichaam en geest naar een hoger niveau. Vanaf zes verschillende podia worden gedurende vier dagen heel veel concerten gegeven in allerlei stijlen waaronder house, EBM, downtempo, techno, trance, reggaeton, hip hop, en orchestra. Meer dan 350 artiesten uit allerlei landen treden op. Het zijn geen gevestigde sterren, maar de grote namen van morgen.

Op het programma staan ook lichtshows, dans, theater, games, workshops, schilderen, beeldhouwen, zingen, yoga, debatten, solidariteit… Daarbij komen hedendaagse onderwerpen aan bod zoals gender, milieu en politiek.

Thema van Château Perché is dit jaar “Het levenloze animeren. De natuur omarmt z’n onvolmaaktheden.” Hiermee wordt het publiek aangespoord om na te denken over het ecosysteem.

Daarnaast is er elke dag een ander thema zoals de dans van de vuurplanten; 1.000 lichten chimaeren; en het luchtruim animeren. Iedereen wordt uitgenodigd om zich te kleden naar het thema van die dag. Kamperen kan bij het kasteel.

Château Perché 2023 is al uitverkocht, maar bij annuleringen kunnen er nog kaartjes beschikbaar komen via www.shotgun.live. Ze variëren in prijs van € 137 tot € 200 voor de vier dagen. Dat is exclusief een campingplaats of parkeerplek bij het kasteel.

Aftermovie Château Perché 2022 - Avrilly
Aftermovie Château Perché 2022 - Avrilly