Candlelight concert in Dijon

Candlelight concert in Dijon

Cinéma Olympia
16, Avenue Maréchal Foch, 21000, Dijon
Bekijk in Google Maps

Coldplay versus Imagine Dragons bij kaarslicht in een bioscoop in Dijon.


Al in 150 steden over de hele wereld, waaronder 20 Franse steden, werden Candlelight concerten gehouden. Ze komen nu ook naar Dijon. De eerste concerten waren hier op 20 juni. Op 11 juli is er de uitvoering Coldplay versus Imagine Dragons.

Candlelight Concerts is een concept van Fever. Het is bedacht om klassieke muziek toegankelijker te maken voor mensen over de hele wereld. Ze krijgen een liveshow, uitgevoerd door lokale muzikanten, op een bijzondere plek die wordt verlicht door duizenden kaarsen. Zo ervaren ze het werk van grote componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek op een ongebruikelijke manier.

Aanvankelijk werd vooral werk gespeeld van Vivaldi, Mozart en Chopin. Tegenwoordig kent Candlelight een grotere diversiteit aan thema’s en genres. Ook groepen als Queen, ABBA, Coldplay versus Imagine Dragons en Ed Sheeran staan op het programma, net als K-Pop en filmsoundtracks, jazz, soul, opera, of flamenco. Het is een ervaring voor meerdere zintuigen waarbij ook balletdansers of acrobaten kunnen optreden.

De aanvang is om 19.30 uur. Het concert duurt een uur. De toegangsprijs is vanaf € 23 per persoon. 

    De kaartverkoop gebeurt online via de website van Fever.

    Foto: Victoria Hall, Genève ©Candlelight Concerts, Fever